Takaisin

DACHSER Climate Protection: Pitkän aikavälin ilmastonsuojelustrategia

Aktiivinen ilmastonsuojelu on osa DACHSERin integroivaa vastuuta. Logistiikkatoimija näyttää tietä ilmastonsuojelussa tehokkaan logistiikan ja teknisten innovaatioiden avulla. Tässä tehdään yhteistyötä myös asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa, jotka osaltaan haluavat olla aktiivisesti mukana muokkaamassa logistiikan muutosta vähäpäästöisiin ja päästöttömiin teknologioihin. Vain tällä tavoin voidaan saavuttaa Pariisin sopimuksen kahden asteen tavoite sekä Euroopan unionin ja monien muiden maiden ilmastonsuojelutavoitteet keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä.

DACHSER Climate Protection.
DACHSER Climate Protection.

Kestävän kaupunkilogistiikan älykkäiden konseptien lisäksi DACHSER työskentelee myös hiilidioksidi- ja kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi alue- ja kaukoliikenteessä sekä sen noin 400 omassa toimipisteessä maailmanlaajuisesti. Tähän sisältyy prosessien tehostaminen entisestään esimerkiksi digitaalisten optimointityökalujen tai megatrailereiden käytön lisäämisen avulla. Toimenpidevalikoimaan kuuluu myös energiatehokkuuden lisääminen. Yhtiö on jo jonkin aikaa siirtynyt valaistuksessaan taloudelliseen LED-teknologiaan ja muuntanut koko maakuljetinkalustonsa hyödyntämään nykyaikaista litiumioniteknologiaa.

Toimintasuunnitelmissa on myös uusiutuvien energialähteiden ja ympäristöystävällisen sähkön käytön lisääminen. Nykyään DACHSER täyttää jo yli 60 prosenttia maailmanlaajuisesta sähköntarpeestaan tuottamalla sähköä paikan päällä aurinkosähköjärjestelmillä sekä ostamalla tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä. Saksassa ja Alankomaissa tämä luku on lähes 100 prosenttia. ”Haluamme jatkaa ympäristöystävällisen energian osuuden kasvattamista ja ennen kaikkea laajentaa uusiutuvan energian tuotantoa, varsinkin kun kestävästi tuotetun sähkön kysyntämme tulee myös merkittävästi kasvamaan lähivuosina sähköön perustuvan liikenteen lisääntyessä”, kertoo Stefan Hohm, DACHSERin Chief Development Officer (CDO).

Tutkimus ja innovointi

Vaihtoehtoisten voimalaitteiden ja polttoaineiden kehittämisen ja käytön edistäminen on myös osa DACHSERin ilmastonsuojelustrategiaa. Osana DACHSERin päästötöntä tarjontaa käytössä on jo akkusähköisiä käyttölaitteita ja niiden soveltuvuutta testataan myös muihin käyttötarkoituksiin. Tämän lisäksi yhtiö tutkii myös polttokennokäyttöisten kuorma-autojen ja vihreän eli ympäristöystävällisen vedyn käyttöä.

"Erilaiset tutkimukset, joissa olemme olleet mukana, osoittavat, että polttokennokäyttöisillä kuorma-autoilla on keskeinen rooli kehityksessä, jossa tieliikenteestä tulee päästötöntä tämän vuosikymmenen loppupuolella. Siksi olemme jo tiiviisti valmistautumassa tämän teknologian käyttöön useiden eri kumppaneiden kanssa", Hohm kertoo.

DACHSER on Saksan vety- ja polttokennojärjestön (Deutscher Wasserstoff- und Brennstoffzellen-Verband, DWV) jäsen ja tekee yhteistyötä RWTH Aachenin yliopiston ja Kemptenin ammattikorkeakoulun sekä hyötyajoneuvojen valmistajien, kuten Daimler Trucksin, kanssa vetyteknologian tutkimuksessa ja kehittämisessä.

DACHSER Emission-Free Deliveryn käytössä on jo akkusähköisiä käyttölaitteita ja lisäksi se tutkii myös polttokennokäyttöisten kuorma-autojen ja ympäristöystävällisen vedyn käyttöä.
DACHSER Emission-Free Deliveryn käytössä on jo akkusähköisiä käyttölaitteita ja lisäksi se tutkii myös polttokennokäyttöisten kuorma-autojen ja ympäristöystävällisen vedyn käyttöä.

Yrityskansalaisuus

Ilmastonsuojelustrategiaa täydentää entistä vahvempi sitoutuminen kestävään kehitykseen, joka ylittää DACHSERin liiketoimintamallin toimet. Jo yli vuosikymmenen ajan DACHSER on sitoutunut useisiin hankkeisiin yhdessä lasten avustusjärjestö Terre des Hommesin kanssa Intiassa, Nepalissa, Brasiliassa ja Namibiassa. Luonnonvarojen suojelulla on näissä hankkeissa yhä tärkeämpi rooli, koska ilmaston lämpenemisen kielteiset vaikutukset vaikuttavat erityisesti kehittyvien maiden ja kehitysmaiden ihmisiin.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic